RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Один з найбагатших людей України домовився про відродження славетного футбольного клубу

Власник і президент групи DCH Олександр Ярославський домовився про відродження харківського "Металісту".

Бізнесмен звернувся з відкритим листом до влади з Харкова з приводу даної ініціативи.

"У 2025 році виповнюється 100 років від дня заснування легендарного харківського клубу. Наш обов’язок як патріотів Харкова та Харківщини – зустріти цей ювілей гідно. Проте на сьогодні від славного "Металіста" залишилася одна назва, а створена до Євро-2012 інфраструктура стає непридатною. Тому я пропоную всім небайдужим землякам, вболівальникам з гарячими серцями, місцевій владі, зацікавленій у розвитку регіону, об'єднатися та відродити справжній героїчний "Металіст"! Зі своєї сторони обіцяю докласти всіх зусиль для того, щоб повернути йому колишню славу", - йдеться у зверненні.

Виконуючий обов'язки мера Харкова Ігор Терехов позитивно відреагував на ініціативу бізнесмена і пообіцяв, що незабаром клуб буде відроджено.

"Харків повертає собі "Металіст"! Упевнений, ця новина порадує не тільки футбольних уболівальників! Домовилися з Олександром Ярославським разом відродити легендарну команду, яка свого часу дійшла до другого місці в чемпіонаті України! Стадіон є, тренувальна база є, інфраструктурно Харків абсолютно підготовлений до "великого футболу". Упевнений, що незабаром спільними зусиллями міста, уболівальників і Олександра Ярославського ми зможемо вивести новий-старий "Металіст" не тільки у вищу лігу, але і поборотися за чемпіонство. І найголовніше - повернемо улюблене всіма харків'янами назву футбольного клубу "Металіст", - написав Терехов в своєму Telegram-каналі.

Ярославський був власником "Металіста" з 2006 по 2012 роки. За цей період клуб п'ять разів ставав бронзовим призером чемпіонату України, а також доходив до чвертьфіналу Ліги Європи. У 2012 році бізнесмен продав клуб опальному олігархові Сергію Курченко. За словами Ярославського, він був змушений піти на угоду, так як на нього чинився тиск. У 2016 році "Металіст" був розформований.

У серпні 2016 року в Харкові було створено клуб "Металіст 1925", який зараз виступає у Першій лізі і претендує на вихід у Прем'єр-лігу.

Раніше повідомлялося, що колишній форвард "Металіста" наклав на себе руки.