RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Не здавали квартиру через прізвище: відомий футболіст розповів, як зіткнувся з ксенофобією

Німецький футболіст турецького походження Ілкай Гюндоган розповів, що кілька років тому він не міг зняти квартиру в Дортмунді (Німеччина) через своє прізвище.

Слова футболіста наводить Marca.

"Коли я переїхав до Дортмунда, то був упевнений, що готовий до всього, але я помилявся. Я ніколи не забуду той час. Я хотів зняти квартиру, а люди говорили про мене: "Він же турок. Хіба він зможе оплачувати цю квартиру?" Але варто було їм дізнатися, що я футболіст, як у них відразу мінялася поведінка. Вони говорили: "Пане, заходите, будь ласка, подивіться квартиру". Найприкріше було те, що ці люди теж були іммігрантами. Мені було дуже сумно. Людей дивувало те, що я добре знаю німецьку. Я їм відповідав, що народився і виріс в Німеччині, тому не міг не вивчити цю мову. Я вважаю себе турком, але належу обом країнам. Деякі люди в Німеччині говорять, що я не зовсім німець, а в Туреччині - що я не зовсім турок. Хто ж я?" - сказав Гюндоган.

30-річний Гюндоган виступав за дортмундську "Боруссію" з 2011 по 2016 роки. Протягом останніх п'яти років він грає за "Манчестер Сіті". У складі збірної Німеччини Гюндоган в 2012 році став бронзовим призером чемпіонату Європи.

Раніше повідомлялося, що нападник "Барселони" Ліонель Мессі купив квартиру в Майамі за сім мільйонів доларів.