RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Знамениті українські спортсмени відзначили День вишиванки: яскраві фото

20 травня в Україні відзначають День вишиванки і знамениті вітчизняні спортсмени поділилися фотографіями в традиційних українських строях і опублікували привітання.

Найкраща тенісистка України Едіна Світоліна назвала українські традиції одними з найкрасивіших у світі.

"З Днем вишиванки! Українські традиції - одні з найкрасивіших в світі. І в наших з вами силах поширити їх, розповісти про них всьому свiту. Бажаю укріплення української ідентичності заради процвітання нашої країни", - написала Світоліна в своєму Instagram.

Олімпійська чемпіонка з фігурного катання Оксана Баюл одягла в честь свята спортивний костюм, в якому вона в 1994 році взяла "золото" Олімпіади.

"День вишиванки. Дата проведення - щорічно в третій четвер травня. У цей день всі бажаючі, як в Україні, так і за кордоном надягають на себе вишиванки і приходять в них на роботу або навчання. Я одягла свій щасливий Олімпійський спортивний костюм 94 роки на тренування", - поділилася Баюл в своєму Instagram-акаунті.

Знаменитий борець і народний депутат Жан Беленюк вбрався у вишиванку з синім орнаментом.

"З днем вишиванки. Люблю ловити "зацікавлені" погляди на собі в цей день, коли виходжу в ній у світ. Ну ви зрозуміли", - написав Беленюк в своєму Instagram.

Володар титулу "Найсильніша людина світу" 2004 року Василь Вірастюк також поділився фото у вишиванці.

"На сорочці, на тілі і в душі моїй вона. Вітаю з днем вишиванки, друзі-українці", - написав Вірастюк в сторіз своїй сторінці в Instagram.

Раніше повідомлялося, що в світі є 7 знаменитостей з українською вишиванкою в гардеробі.