RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Стала відома причина заборони УЄФА слогана "Героям слава" - без російських грошей не обійшлося

З'ясувалася ймовірна причина заборони Європейським футбольним союзом гасла "Героям слава!" на формі збірної України. Це тиск з боку головного спонсора УЄФА - російської державної компанії "Газпром".

Про це повідомила німецька таблоїд-газета Bild.

За їхніми даними, багатомільйонний контракт, який підписали УЄФА та "Газпром" 3 тижні тому, дозволяє російській стороні диктувати свої умови.

"19 травня "Газпром" і УЄФА оголосили про підписання спонсорської угоди про "футбол національної збірної УЄФА". Тепер у "Газпрому" є партнерські права на УЄФА ЄВРО-2020", - йдеться в повідомленні.

Після запиту Bild УЄФА вирішив не розголошувати суму контракту.

"Контракти не є публічними через угоди про конфіденційність", - заявив представник УЄФА.

Як зазначили у виданні, їхні джерела припускають фінансове вливання мінімум на 50 мільйонів євро.

Посол України у Німеччині Андрій Мельник також у своєму Twitter привітав німецьке видання Bild за захист української збірної.

"Підтягуєм важку медійну артилерію у ФРН на захист української футбольної форми. В коментарі найтиражнішій німецькій газеті Bild (12 млн.чит.) назвав підозрілим, що УЕФА задовольнила російську скаргу одразу ж після укладення спонсорської угоди з "Газпромом", - написав він.

Мельник також прокоментував це "Громадському". На його думку, РФ вкотре вдалася до інструментів гібридної війни, щоб розділити Європу.

"Той факт, що УЄФА задовольняє скаргу Росії на нашу форму на Євро-2020 всього через кілька днів після підписання спонсорського контракту між УЄФА та російською державною компанією "Газпром", є більш ніж підозрілим", - зазначив посол.

Нагадаємо, УЄФА погодив новий дизайн форми збірної України на Євро-2020. Напис "Героям слава" на футболках збірної України з футболу залишать, але закриють емблемою - поверх неї нанесуть карту України з тризубом і другий написом "Слава Україні!".