RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Російські змусили мене бігти: шведський футболіст розповів, як виїхав з Криму у 2014 році

Півзахисник збірної Швеції Густав Свенссон, який раніше виступав за сімферопольську "Таврію", розповів, що в 2014 році він змушений був тікати з Криму через окупацію півострова Росією.

Слова футболіста призводить Goteborgs-Posten.

"Бігти додому мене змусили змусили російські, а не українці. У мене залишилися тільки хороші спогади про Україну, про країну, українських людей, одноклубник по" Таврії "і про сам клуб.

Я вирішив повернутися додому в той момент, коли Крим наповнився російськими військовими. Аеропорт в той час ще працював, але поки я вирішив всі питання, летіти було вже не можна. Тому я вирішив виїхати з Криму на автобусі. Пам'ятаю наш передостанній вечерю в Україні. Ми вечеряли в ресторані, в якому грала українська музика, але на будинку через дорогу сидів снайпер.

Шлях додому виявився непростим. Нас кілька разів зупиняли російські військові. Вони вривалися в автобус зі зброєю та ліхтариками і питали одне й те саме: "Хто ви такі і чому збираєтеся їхати звідси?" Я дивився на дуло автомата, наставленого мені в обличчя, показував паспорт і намагався пояснити, куди їду і навіщо ", - сказав Свенссон.

29 червня Швеція і Україна зустрінуться в матчі 1/8 фіналу чемпіонату Європи. Зустріч відбудеться в Глазго (Шотландія), і розпочнеться о 22:00.

Раніше повідомлялося, що узбережжю Криму загрожує екологічна катастрофа.