RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Дура, могла б жити: повне аудіо розмови бігунки Тимановської з тренерами

У мережі з'явилася розмова тренерів з білоруською легкоатлеткою Крістіною Тимановською, яку насильно намагалися вивести з Олімпіади в Японії через критику керівництва

Про це повідомляє Tribuna.com.

На записі вона розмовляє з представниками легкоатлетичної збірної - головним тренером Юрієм Моісевічем і старшим тренером Артуром Шумаком.

"Перша сесія, судячи з деталей, пройшла 31 липня, друга - вже 1 серпня. Моісевіч і так вже спортсменку, яка мало не плаче від несправедливості, переконував зобразити травму через православну віру, розмову про суїцид і війну 1812 року (серйозно)", - йдеться в повідомленні.

Шумак ж просто заявив Тимановській, що вона зі звинуваченнями на адресу людей, які не простежили за тестами, могла нібито зламати їх долі. При цьому про некомпетентність тих легкоатлеток, які не потрапили на Олімпіаду, тренер не згадував.

Обидва чоловіки ще напирали на свій вік і "народні мудрості".

"Віра православна говорить так: змирися. Смирення зростає людину, розумієш? Змирися. Чи не виставляй свою гординю. Вона починає знову - круговорот диявола! - брати і крутити тобою, розумієш? Ось так люди суїцидом закінчують, на жаль. Їх диявол захоплює і каже : "А ти повинна довести комусь! Вистрибни з балкона! Як вони будуть шкодувати потім, що довели!". Знаєш, що найцікавіше? Що народ скаже: "Ну дура, могла б жити". Кому ти що довела?" , - говорили Моісевіч і Шумак.

Нагадаємо, 24-річна Крістіна Тимановська різко розкритикувала білоруське спортивне начальство, яке поставило її брати участь в естафеті 4 по 400 метрів без її відома. Деякі ЗМІ повідомляють, що ця організація повністю контролюється сім'єю Олександра Лукашенка, зокрема - його сином Віктором.

Тимановську зняли зі змагань нібито в зв'язку "з емоційно-психологічним станом", однак вона цю інформацію спростувала. Її намагалися насильно посадити на рейс Токіо - Стамбул.

Спортсменку з поліції аеропорту перевезли в безпечне місце, з нею японський адвокат у справах біженців. Далі планує просити політичний притулок. Раніше повідомлялося, що, швидше за все, в Австрії.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Тимановська не хоче повертатися в Білорусь через погрози і відчуття небезпеки.