RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Тиснути їх, гадів! В Росії влаштували істерику через своїх спортсменок

Росія знову залишилася без золота в художній гімнастиці на Літніх Олімпійських іграх в Токіо в груповому багатоборстві. Вперше з 1996 року російські гімнастки їдуть додому без золотої медалі, а тільки з сріблом. Це викликало справжню істерику у росіян, звинувачуючи суддів в провалі своїх гімнасток.

Як повідомляє "Спорт-Експрес" президентка Всеросійської федерації художньої гімнастики Ірина Вінер-Усманова вважає, що судді спеціально тягнули Болгарію (перше місце - 92,100).

"Ще півтора місяці тому на ЧЄ Росія виграла у Болгарії в багатоборстві і виграла золоті медалі, а сьогодні моментально на найсильнішому виді, коли у Болгарії на першій вправі слабкіше м'ячі, відразу на бали три зробили різницю. Це жахливо. Гегемонію не можна так зупинити, тільки суддівськими маніпуляціями", - висловилася Вінер-Усманова.

Як пише "Спорт-Експрес", олімпійська чемпіонка з художньої гімнастики, росіянка Аліна Кабаєва теж вважає це "кричущою несправедливістю". За її словами, головним завданням змагань, можливо було не оцінити, хто був краще, а "знайти можливість позбавити Росію золотої медалі".

"Коли переможцем стає той, хто допустив помилку, а той, хто виступив бездоганно, той програє. Це, звичайно, не спорт. Це далеко за його межами. І я співчуваю суддям, які, як мені здається, довго боролися зі своєю совістю і здобули над нею перемогу", - сказала спортсменка.

Тим часом, Олімпійський комітет Росії все ж направив запит по суддівству до Міжнародної федерації гімнастики (FIG). Про це поінформував глава ОКР Станіслав Поздняков в Instagram.

Однією з найболючіших реакцій на програш російських гімнасток в Олімпіади-2020 стала реакція головного редактора RT Маргарити Симоньян, а саме - на перемогу ізраїльтянки Ліни Ашрам над Діною Аверін. Главред в своєму Telegram-каналі побажала суддям "прожити залишки своїх життів в такому ж голоді та болю", що і спортсменки, які тренуються для змагань.

"Тисніть їх, гадів: підлючих суддів, чиновників охамевших, спортсменів, з задертим носом, що приймають незаслужені нагороди", - написала Симоньян в Telegram.

Російський дворазовий олімпійський чемпіон з фігурного катання Євген Плющенко також вирішив озвучити свою думку.

"Боляче, прикро і несправедливо! Я пройшов це в Ванкувері на своїх третіх Олімпійських іграх! Срібло, яке стало для мене дорожче золота! Ідеш до кожної Олімпіади чотири роки, а потім ось так ... А Льоша Немов в Aфинах! Хто пам'ятає, хто виграв у нього? Ніхто! Всі вважають його переможцем!", - написав він у своєму Instagram.

Нагадаємо, на Літніх Олімпійських іграх в Токіо росіянка Діна Аверіна, яка вважалася фавориткою змагань, поступилася ізраїльтянці Ліні Ашрам у боротьбі за золоту медаль.