RU  UA  EN

Понеділок, 7 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.75
НБУ:USD  40.85
Спорт

Новини

7 жовтня

Всі новини

Список відмов зростає: Таджикистан не гратиме зі збірною РФ з футболу

Збірна Росії отримала чергову відмову у проведенні футбольного матчу. Цього разу не захотів грати Таджикистан.

Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

Зазначається, що збірна Таджикистану з футболу (103-й рядок у рейтингу ФІФА) відмовила у товариському матчі з російською збірною, який мав відбутися у листопаді. Там заявили, що на запропоновані дати нібито заплановані інші матчі.

"У Душанбе заявили, що отримали запрошення від РФ, але на ці дати вони вже мають домовленості з іншими командами", - йдеться у повідомленні.

РосЗМІ нагадали, що перед цим росіяни отримали відмову від Пакистану (197 місце рейтингу ФІФА). Товариський матч з Росією планували на жовтень. Там пояснили відмову тим, що не встигнуть підготуватися до матчу, однак можуть зіграти у листопаді.

Російські ЗМІ констатують, що війна та накладені на російський спорт санкції фактично позбавили російську збірну з футболу ігрової практики. Останнім часом матчі відбуваються вкрай рідко. Як правило, грають зі слабими суперниками. Цього року російські футболісти змогли провести тільки три товариські матчі: з Білоруссю (97 рядок), Сербією (35 місце) та В'єтнамом (116).

Раніше ми писали, що Україна закликала Міжнародну шахову федерацію (FIDE) продовжити відсторонення шахістів з Росії та Білорусі.