RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Путіна звинуватили Обаму в цитуванні Гітлера

Голова Конституційного суду РФ Валерій Зорькін звинуватив США у нехтуваннi міжнародними нормами ООН і знайшов у заявах президента США Барака Обами "майже дослівне цитування" Гітлера.

Про це пише РБК.

Зорькін заявив, що наразі суспільство зіткнулося з глибокою військово-політичною і економічною кризою, яка виникла після розвалу СРСР і порушення біполярного світу, єдиною наддержавою стали США.

За його словами, у виступах американського президента все частіше звучать тези про винятковість Америки та американців. Він зазначив, що внутрішня пропаганда і зовнішня політика США спрямовані на нарощування воєнної могутності. "Щоб жодна країна світу не змогла зрівнятися зі США", — пояснював Зорькін під час лекції на VI Петербурзькому міжнародному юридичному форумі, присвяченому довірі до права.

"Але саме США в пострадянську епоху постійно обходять норми ООН точно так, як це робила гітлерівська Німеччина, ігноруючи інститут Ліги Націй. Будь-яка неупереджена освічена людина бачить у цьому висловлюванні Обами майже дослівне цитування провідних політиків і пропагандистів німецького Третього рейху, включаючи Адольфа Гітлера. Адже, по суті, Обама заявляє те саме, що раніше говорили про винятковість німців і Німеччини нацистські бонзи, розв'язуючи світову війну", — зазначив голова російського КС.

"Президент Обама не один раз заявляв, що тільки Америка в силу своєї винятковості повинна визначати основні правила світової торгівлі", — додав він.

"Зараз у політичні процеси полізла маса дурнів, які вважають себе адвокатами та фахівцями в цій тематиці. Суцільно артисти і гастролери. Ось вам ілюстрація: Голова КС знайшов у заявах Обами "майже дослівне цитування" Гітлера", — прокомментував заяви Зорькіна російський адвокат Марк Фейгін у своєму Twitter.

Як повідомляв "Апостроф", новина про те, що президент США Барак Обама висунув на пост посла в Україні Марі Йованович, викликала обурення у росіян, які підтримують політику президента РФ Володимира Путіна.

Одіозний депутат Законодавчих зборів Санкт-Петербурга від фракції "Єдина Росія" Віталій Мілонов назвав нового міністра сухопутних військ США Еріка Феннінга російським резидентом та образливо відгукнувся про американську армію.