RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Путін розродився статтею для ЄС

У грецькій газеті "Катімеріні" напередодні візиту до Греції президента РФ Володимира Путіна з'явилася підписана його прізвищем стаття, в якій він, зокрема, закликав приступити до створення на просторі від Атлантики до Тихого океану зони економічного та гуманітарного співробітництва.

У матеріалі наголошується, що важливим кроком на цьому шляху повинна стати "гармонізація європейськоготаі євразійського інтеграційних процесів", передають "РИА Новости".

На думку Путіна, така робота є особливо затребуваною в сучасних умовах, коли Європа стикається зі зростаючою конкуренцією з боку інших центрів впливу.

"Очевидно, що забезпечити "старому континенту" гідне місце в нових міжнародних реаліях можна, тільки об'єднавши потенціали всіх європейських країн, у тому числі Росії", — зазначив Путін.

На його думку, у Москви та Євросоюзу немає нерозв'язних суперечностей.

"Для того, щоб повернутися на шлях багатопланового партнерства, треба лише відмовитися від порочної логіки "гри в одні ворота", на ділі враховувати думку та інтереси один одного", — йдеться в статті.

Путін також додав, що поки що з боку Європи не видно готовності до діалогу з Росією.

Як повідомляв "Апостроф", під час візиту президента Росії Володимира Путіна до Греції для забезпечення його безпеки будуть задіяні різні види обладнання, в тому числі електронного.