RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Der Spiegel розповів про зв'язки спецслужб Путіна з хакерами ІГІЛ

Хакерські атаки терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІГІЛ) насправді здійснюються хакерами Кремля під керівництвом російських спецслужб.

Про це повідомляє журнал Der Spiegel.

Видання при цьому зазначає, що, на думку німецьких експертів, ІГІЛ поки не в змозі проводити складні шпигунські атаки в інтернеті.

Підозри щодо зв'язку хакерських атак "кібер-халіфату" з Кремлем виникли ще в квітні 2015 року, коли ймовірні кіберзлочинці ІГІЛ блокували телеканал TV Monde і використовували його сайт для погроз на адресу французів.

"У світлі нової інформації цілком можливо, що атаки "кібер-халіфату" на центральне командування збройних сил США в 2015 році, а також на Держдепартамент США і саудівські силові відомства на початку 2016 року насправді були здійснені за дорученням Кремля", - відзначає журнал.

Видання, з посиланням на німецькі силові структури, вважає, що під керівництвом російських спецслужб ФСБ, ГРУ і СЗР в даний час працюють понад 4 тисяч киберагентів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський політолог Станіслав Бєлковський заявив, що президент РФ Влдимир Путін пов'язаний з терористичним угрупуванням "Ісламська державу".

За матеріалами "ДТ"