RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

На Банковій розповіли, як путінці намагаються домогтися скасування санкцій проти РФ

Політтехнолог Тарас Березовець, який співпрацює з Адміністрацією президента України Петра Порошенка, розповів, як лобісти президента РФ Володимира Путіна намагаються домогтися скасування санкцій проти Росії.

Про це Березовець написав на своїй сторінці в Facebook.

"Російські лобісти штурмують Капітолійський пагорб у Вашингтоні в спробах домогтися скасування санкцій. Причому це роблять не політики, а окремий десант експертів і банкірів, в числі яких і президент-голова правління ВТБ Андрій Костін. Завдання Кремля поки виглядає непосильним — російська економіка катастрофічно потребує відновлення довгострокових кредитів американськими банками. Але на заваді стоїть потужна бюрократична система США на чолі з Національним казначейством. Для них санкції — як манна небесна, можливість контролювати кожен долар, що проходить через три основні банки США", — повідомив політтехнолог.

"І так, продовження санкцій ЄС в першу чергу заслуга американців. Причому ця позиція не зміниться і при новій адміністрації. А поки Кремль завалює Вашингтон кешем, тільки легальна частина бюджету в 2016 році перевищує $30 млн, а тіньова принаймні в 3 рази вище. Але все це гроші на вітер", — вважає Березовець.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Тарас Березовець прокоментував заяву народного депутата Надії Савченко про її готовність вступити в прямі переговори з ватажками самопроголошених ДНР і ЛНР Олександром Захарченко та Ігорем Теслярським.

Український політтехнолог Тарас Березовець висміяв нового голову передвиборного штабу кандидата в президенти США, мільярдера Дональда Трампа Пола Манафорта, який раніше консультував і побіжного екс-президента України Віктора Януковича.