У Обами звинуватили Путіна у військових злочинах в Сирії: в Росії ажіотаж

Держсекретар США Джон Керрі заявив про необхідність розслідувати дії Росії в Сирії як військові злочини.

Про це повідомляє прокремлівський сайт "РИА Новости" з посиланням на Associated Press.

Джон Керрі звинуватив урядовий режим Сирії в нападі на шпиталь, в результаті чого загинули 20 осіб і 100 отримали поранення. Такі дії, зазначив держсекретар США "вимагають відповідного розслідування як військові злочини".

Як пише російський ресурс ТАСС, прес-служби Держдепартаменту США Джон Кірбі зазначив, що Керрі не говорив, що РФ здійснює військові злочини в Сирії, він запропонував провести розслідування ударів, які наносяться по мирному населенню. Держсекретар США вважає, що дані інциденти "заслуговують розслідування як потенційні військові злочини".

Ця новина викликала бурхливу реакцію у прихильників політики президента РФ Володимира Путіна.

"У відповідь заявляю - керрі особисто наказував всім терористам атакувати мирних жителів у всьому світі - доказів не надам - та й не треба - СШП у всьому винна - так піде ?", "Лише після розслідування всіх американських злочинів і помилок по всьому світу", "Ну нарешті! Вони сказали це! Ну а тепер мені здається, наші з-300 почнуть збивати їх авіацію:-) так як пендоси захочуть бомбити тих, хто на їх думку винен", "Необхідно розслідувати дії США і їх "коаліції" у Сирії на предмет "військових злочинів". Давно пора розслідувати їх бомбардування під Алеппо, в Манбіджі та ін", "Одна вода, без будь-яких доказів", "Що ж ти Джон не займаєшся розслідуванням обстрілу сирійської армії,або обстрілу "Лікарів без кордонів", "На це можна погодитися,відразу після розслідування сотень військових злочинів великої американської армії,яка "помиляється" і "не несе відповідальності за дії"своїх неадекватних керівників", - пишуть російські користувачі мережі в коментарях на "РИА Новости".

Як повідомляв "Апостроф", в Росії пригрозили США збивати літаки в Сирії.