RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В ЄС зробили гучну заяву щодо санкцій проти РФ за Сирію: у путінців радісна істерика

Прихильників режиму президента РФ Володимира Путіна сильно потішила заява Верховного представника Євросоюзу із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріки Могеріні про те, що жодна з країн ЄС не пропонувала запровадити санкції щодо Росії через ситуацію в Сирії.

"Це не запропоновано жодною з країн-членів. Це дуже активно обговорюється в ЗМІ, але не на наших зустрічах. На жодній із зустрічей жодна з країн не запропонувала. Санкції проти Росії не були запропоновані наразі жодною з країн-членів", — сказала вона журналістам перед засіданням голів МЗС країн Євросоюзу, передають "РИА Новости".

Новина на сайті "Лента.ру" набрала за пару годин понад 400 коментарів.

Також заяву Могеріні коментують на сайті "РИА Новости".

"Правильно. Розсудливих людей стає все більше. Починають розуміти, що запроваджувати нові санкції стає собі дорожче", "Інтерпретуючи :- жодна з країн Євросоюзу не зважилася затягнути петлю на власній шиї", "Якось дивно це чути, невже порозумнішали, чи Америці не до Європи, їм Мосул треба взяти, а там і на Європу можна натиснути", - пишуть коментатори.

Як повідомляв "Апостроф", Сполучені Штати і Велика Британія всерйоз розглядають питання про можливість запровадження нових санкцій проти Росії через ситуацію в сирійському Алеппо.