RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Журналіст розповів, як резолюція ООН вплине на ситуацію з правами людини в Криму

Український журналіст, заступник гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR Айдер Муждабаєв вважає, що прийняття ООН резолюції з прав людини в анексованому Росією Криму ніяк не допоможе ситуації.

Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу".

На думку журналіста, прийняття резолюції призведе лише до посилення репресій з метою приховати.

"Адже Росія не буде боротися з проблемою — вона буде її ретушувати. Тільки посилить репресії та буде залякувати людей так, щоб вони навіть не скаржилися, щоб перетворити Крим в таку Північну Корею. У Росії розуміють, що колись доведеться приймати в Криму делегації з прав людини ООН та інших організацій. Але вони будуть довго тягнути з цим, а в підсумку зроблять так, що будь-яка делегація, коли туди приїде, побачить північнокорейський лад робітників, колгоспників та інтелігенції, які будуть говорити: "А в чому проблема? У нас все нормально. У в'язниці у нас сидять екстремісти. Хороші люди в нас не сидять у в'язниці, отримують багато рису і салат куксі". Росія розуміє, що все голоснішими стають вимоги щодо прав людини в Криму, і вони готують фейкову реальність, гібридну, щоб показати, що там все добре", - сказав Муждабаєв.

Журналіст підкреслив, що буде посилення і воно вже є.

"Навіть за той проміжок часу між голосуванням за текст резолюції у комітеті і голосуванням за резолюцію Генасамблеї в Криму ще кількох людей заарештували. І ще будуть арештовувати. Штрафують, залякують і все що завгодно — ООН їм не указ. На Росію впливає тільки одне — жорсткі економічні санкції. Усе інше — осуд хулігана на зборах у музичній школі, куди він навіть не ходить", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", у резолюції ООН Росію називають державою-окупантом, Крим — тимчасово окупованою територією. Документ також різко засуджує репресії проти кримських татар.