RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Нова "холодна війна": Жданов озвучив прогноз по загостренню відносин між РФ і Заходом

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що після ракетного удару США по Сирії відносини між Росією і Заходом ще більше загостряться.

Таку думку Жданов висловив у своїй колонці для "Апострофа".

Він зазначив, що зараз РФ потрібно терміново шукати союзників, так як всі цивілізовані країни підтримали цей удар. Експерт вказав, що застосування хімзброї є важким військовим злочином, тому навіть прихильна до РФ Меркель висловилася за створення міжнародної комісії з розслідування трагедії в Ідлібі. Жданов вважає, що для Росії це фатально.

Він пише, що держсекретар США Рекс Тіллерсон може привезти до Москви аерофотознімки або навіть відеозапис зі супутника, де показано, як літаки ВКЗ Росії наносили хімічний удар. Експерт зазначає, що саме ВКЗ РФ виконували практично всі повітряні завдання в Сирії.

На думку Жданова, тепер розмова з Росією піде з позиції сили, їй пред'являть звинувачення і поставлять умови, фактично ультиматум. Він зазначає, що Росії доведеться або йти на поступки, або на конфронтацію, за якої "піде холодна війна версії 2.0".

Експерт вважає, що Путін швидше за все піде на конфронтацію, оскільки створив собі імідж людини, яка не відступає і постійно йде на нарощування.

Докладніше про те, чому ракетний удар США по Сирії став для Путіна "битвою під Ватерлоо", читайте на "Апострофе".