RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Глава ЦРУ звинуватив WikiLeaks в роботі на Росію

Директор ЦРУ Майк Помпео назвав портал WikiLeaks ворожою розвідувальною службою, яка працює за підтримки таких держав, як Росія.

Про це Помпео заявив в ході свого виступу в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні, передає CNN.

Помпео заявив, що WikiLeaks діє як ворожа розвідка, оскільки заохочує своїх прихильників влаштовуватися на роботу в ЦРУ, щоб добувати розвіддані. Глава ЦРУ нагадав, що WikiLeaks керувала Челсі (Бредлі) Меннінга, яка викрала секретну інформацію. Він також зазначив, що військова розвідка РФ вдавалася до допомоги WikiLeaks, щоб поширювати матеріали, отриманi завдяки хакерським атакам.

Також Помпео підтвердив достовірність інформації про відповідальність сирійської влади за хімічну атаку в провінції Ідліб.
Він зазначив, що ці дані отримали не тільки співробітники його відомства, але і інші учасники розвідувального співтовариства. Помпео схвалив рішення президента США Дональда Трампа нанести авіаудар по авіабазі в Сирії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше портал WikiLeaks анонсував публікацію документів про прослуховування розвідслужбами США переговорів канцлера Німеччини Ангели Меркель.