RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У РФ передбачили черговий скандал в оточенні Трампа через зв'язки зі спецслужбами Путіна

Медіамагнат Руперт Мердок, який має тісні стосунки з президентом США Дональдом Трампом, можливо, співпрацював з представниками російських спецслужб.

Про це пише російський соціолог Ігор Ейдман у своїй статті для "Каспаров.ru".

За його словами, Мердок в 2000-е роки, мав рекламний бізнес в РФ і, по всій видимості, співпрацював з людьми, близькими до російських спецслужб.

У 2001 році Руперт Мердок придбав компанію APR-City (перейменована в News Outdoor), якій належала значна частина ринку зовнішньої реклами в Росії. Раніше ця компанія входила в медіахолдинг APR-group.

"Як і всі інші тодішні великі рекламні кампанії, наприклад, Відео Інтернешнл холдинг мав ФСБшний "дах", - пише Ейдман, додавши, що News Outdoor даний "дах" зберегла.

Гендиректором News Outdoor став колишній топ-менеджер APR-City, майбутній депутат Держдуми РФ і високопоставлений функціонер "Єдиної Росії" Сергій Железняк, який, як вважає Ейдман, побудував успішну кар'єру завдяки зв'язкам зі спецслужбами.

Проте в 2008 році в News Outdoor пройшли обшуки, а в 2009 році звинуватив компанію в несплаті податків на загальну суму 1,34 млрд рублів. Одночасно з цим News Outdoor покинув Сергій Железняк. Але Мердоку вдалося домовиться з владою РФ і навіть вигідно продати компанію в 2011 році. Ейдман вважає, що це все сталося через вплив ФСБ.

"Так найчастіше і ведуть себе чекістські і бандитські "дахи" — самі створюють проблеми, самі вирішують їх, кожен раз заробляючи на цьому", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилася інформація про контакти членів передвиборної команди Трампа з російськими спецслужбами.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ