RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Reuters дізналося деталі нової антитерористичної стратегії США

Згідно з проектом нової контртерористичної стратегії, США мають намір вимагати від союзників більшої відповідальності у боротьбі з бойовиками.

Про це йдеться в тексті 11-сторінкового урядового документа, з якими ознайомилося агентство Reuters.

У проекті, зокрема, вказується, що США повинні почати уникати дорогих військових зобов'язань.

"Нам необхідно активізувати операції проти світових джихадистські угруповань і при цьому скоротити ціну, яку США платять за людські жертви і матеріальні витрати у досягненні своїх антитерористичних цілей", — йдеться в документі.

Агентство зазначає, що документ може бути опублікований в найближчі місяці.

У стратегії зазначається, що тероризм не зможе бути повністю переможений.

"Ми будемо прагнути уникати дорогих широкомасштабних військових операцій США для досягнення цілей в боротьбі з тероризмом і будемо розраховувати, що наші партнери також розділять відповідальність за протидію терористичним групам", — йдеться в проекті.

Агентство звертає увагу, що залишається невирішеним питання, як Дональд Трамп збирається уникати військових інтервенцій в умовах воєнних конфліктів в Іраку, Сирії, Афганістані, Ємені та інших місцях, де присутні американські військові.

Reuters підкреслює, що в разі публікації і законодавчого прийняття це буде перший офіційний документ США за останні шість років, в якому викладаються методи боротьби з ісламським екстремізмом.

Як повідомляв "Апостроф", Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Сполучені Штати не можуть дозволити собі вибудовувати зовнішньополітичні відносини лише з державами, які поділяють американські цінності, такі як права людини.

За матеріалами "РБК"