RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

ЗМІ дізналися про пропозицію Путіна Трампу щодо нормалізації відносин

На третьому місяці президентства Дональда Трампа глава РФ Володимир Путін через одного з дипломатів передав Держдепартаменту США план по повномасштабної нормалізації відносин між Кремлем і Білим домом.

Про це повідомляє BuzzFeed News.

Зазначений документ містив пропозиції щодо відновлення відносин в дипломатичній, військовій і розвідувальних сферах, рівень яких різко впав після інтервенції РФ в Україну і Сирію. Відзначається, що Кремль запропонував зробити це "негайно".

Як зазначалося, в плані, до квітня спецпредставник президента Росії з кібербезпеки Андрій Крутських повинен був зустрітися з американським колегою для консультацій щодо "інформаційної безпеки". До травня США і РФ повинні були провести "спеціальні консультації по військових дій в Афганістані, "ядерної угоді" з Іраном, за "ситуації в Україні" і денуклеаризації "Корейського півострова". До перших переговорів Путіна і Трампа були заплановані зустрічі глав ЦРУ, ФБР, Ради нацбезпеки і Пентагону з російськими колегами для обговорення "областей взаємних інтересів". Також повинні були бути відновлені та інші дипломатичні та військові канали, які були відкриті при політиці "перезавантаження" адміністрації Барака Обами.

Судячи з усього, в Кремлі були впевнені, що Трамп не поділяє жорсткої політики США щодо Росії і готовий піти на швидку нормалізацію відносин.

Видання наголошує, що із запланованих кількох десятків зустрічей пройшли лише кілька, а решту навряд чи відбудуться, враховуючи скандал між США і РФ за взаємною висилкою дипломатів.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно ЗМІ писали, що на цьому тижні американські і російські дипломати проведуть зустріч у Фінляндії як спроби налагодити двосторонні відносини.