RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Росії розповіли про готовність Путіна розв'язати локальну ядерну війну

Президент РФ Володимир Путін здатний за допомогою Північної Кореї розв'язати локальний ядерний конфлікт.

Про це у своїй колонці на сайті "7 дней" написав російський журнліста Ігор Яковенко.

На його думку, Росія постачає КНДР ядерною зброєю і ракетами, щоб створити проблеми США і відвернути їх сили і увагу від війни в Україні та в Сирії.

"Вважаю, що це лише частина істини. Ми за 18 років досить непогано познайомилися з внутрішнім світом Путіна і його найближчого оточення. І в тому, що в разі, якщо раптом Кремль під ними захитається, вони цілком можуть влаштувати світову пожежу, у мене особисто ніяких сумнівів немає", - зазначив журналіст.

Яковенко вважає, що Путін готовий організувати ядерний конфлікт руками Північної Кореї, не дивлячись на те, що у Росії з КНДР спільний кордон.

"У Далекосхідному федеральному окрузі живе 6 мільйонів чоловік. Це 4% населення країни. В інших країнах, що знаходяться в зоні конфлікту ураження в разі (не дай бог!) локальної ядерної війни, розв'язаної Кім Чен Ином - близько півмільярда. Це обидві Кореї, Японія і густонаселені райони Китаю по узбережжю Жовтого і Східно-Китайського моря, включаючи Шанхайську, Пекінську агломерації, Гонконг, Тайвань та інші регіони з мільйонами жителів. Для Путіна це ж проста арифметика: різниця в кількості імовірних жертв - на два порядки більше "у них", ніж "у нас", - зазначив журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", в Міністерстві оборони США заявили про готовність надати президенту США Дональда Трампа всі варіанти відповіді на провокації Північної Кореї.