RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

ЗМІ дізналися наступну "ціль" найманців Путіна, які воювали на Донбасі та в Сирії

Бойовики російських приватних військових компаній, які раніше воювали на Донбасі і в Сирії, тепер беруть участь у збройному конфлікті в Судані на стороні президента країни Омара Башира.

Про це повідомляє "Русская служба Би-би-си" з посиланням на самих найманців і керівника ПВК.

Один з найманців на умовах анонімності розповів, що бійців російських ПВК очікує відрядження у Судан, де вже воюють, як він висловився, російські добровольці.

"Я чув, що люди туди поїхали і вже навіть повернулися з важкою формою малярії. У нас інтереси там є, але ми там не воюємо і не беремо участь. Там уповільнений прикордонний конфлікт", - сказав керівник ПВК "РСБ-Груп" Олег Крініцин, додавши, що його співробітники в Судан не поїхали і "знаходяться на місцях своєї дислокації".

Громадянська війна в Судані йде з 2013 року, після того як у 2011 році проголосила незалежність південна частина країни. У Південному Судані дислокується 12 тисяч миротворців.

Нагадаємо, нещодавно президент Судану Омар Башир прибув з візитом до Росії, де заявив про те, що його країна потребує захисту "від агресивних дій США". Під час цього візиту Башир обговорив з президентом РФ Володимиром Путіним питання створення російської військової бази, яка могла б з'явитися в Порт-Судані на березі Червоного моря.

Російський військовий експерт Олександр Гольц заявив, що об'єктивних причин посилати в Судан групи військових з ПВК у Росії немає, а військова активність Кремля в даному регіоні обумовлена скоріше прагненням довести будь-яку ціну всьому світу те, що РФ здатна проектувати силу".

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в Сирії загинув черговий росіянин, який раніше воював на Донбасі в рядах бойовиків.