RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

США виділять сотні мільйонів доларів для модернізації баз в Європі на тлі агресії Росії

США планують виділити близько 214 млн дол на ремонт і будівництво військових споруд на базах військово-повітряних сил в Європі в рамках ініціативи з протидії агресії з боку Росії.

Про це пише видання Air Force Times.

Бюджет США на 2018 фіскальний рік дозволяє міністру військово-повітряних сил орендувати землю і зводити військові споруди за межами території Сполучених Штатів. Зокрема, маються на увазі Норвегія, Ісландія та країни Східної Європи.

На деяких із зазначених баз будуть тимчасово розміщуватись новітні американські винищувачі, такі як F-22 Raptor та F-35 Strike Fighter, а також розвідувальні літаки, які будуть вистежувати російські субмарини в Північному і Балтійському морях.

Зокрема, на військову базу США в Ісландії інвестують 14,4 млн дол в будівництво нових ангарів для розміщення протичовнових літаків P-8 Poseidon. Дана міра є відповіддю на провокації російських субмарин у Фареро-Ісландському рубежі (GIUK gap) — це лінія протичовнової оборони НАТО в північній Атлантиці між Гренландією, Ісландією і Великобританією.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Швеція ухвалила рішення посилити військову присутність в Балтійському морі на тлі агресії Росії.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ