RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

У НАТО дізналися про плани Росії нашкодити інфраструктурі альянсу

Росія може спеціально пошкодити підводні кабелі, які забезпечують доступ до мережі інтернет в Європі і Північній Америці.

Про це повідомляє The Washington Post, посилаючись на оцінки військових.

Останнім часом військові фіксують значну активізацію діяльності російських підводних човнів навколо підводних каналів даних в Північній Атлантиці.

"Очевидно, що росіяни сфокусувалися на кабелях, які забезпечують інтернет і інші комунікаційні зв'язки в Північній Америці і Європі, що може дати Кремлю можливість розірвати або використовувати важливі лінії передачі даних, сказали чиновники. За їх словами, активність російських підводних човнів зросла до рівня, небаченого з часів "холодної війни", - наголошується в матеріалі.

У свою чергу командувач підводними силами НАТО Ендрю Леннон заявив, що такої активної підводної діяльності раніше не спостерігалося і вказав на явний прояв інтересу росіян до інфраструктури альянсу.

Також повідомляється про рішення НАТО відновити командний пункт, закритий після закінчення холодної війни для забезпечення безпеки інфраструктури в Північній Атлантиці.

Леннон відзначив, що Росія може поставити під загрозу кабелі, які складають основу сучасної світової економіки. При цьому відмовився говорити, чи вважає НАТО, що Росія "дійсно торкнулася кабелів".

Як повідомляв "Апостроф", в США озвучили ймовірний сценарій війни НАТО проти РФ у разі її вторгнення в Польщу і країни Балтії.

За матеріалами УНІАН.