RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

США поставили гучну летальну зброю країні, яка нещодавно воювала з Росією

Міністр оборони Грузії Леван Ізорія заявив, що Сполучені Штати поставили в країну протитанкові ракетні комплекси Javelin.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на грузинський сайт MediaMall.

"Перший етап придбання системи Javelin завершився успішно. Система розташована в Грузії в безпечному місці", - сказав Ізорія представникам ЗМІ після зустрічі з послом США Ян Келлі.

Міністр оборони Грузії зазначив, незабаром військовослужбовці країни пройдуть спеціальний курс з вивчення правил використання ПТРК Javelin.

Нагадаємо, в останні кілька років в США велася серйозна дискусія про постачання ПТРК Javelin Україні. При президенті Бараку Обами дане рішення було відхилено, але адміністрація Дональда Трампа прийняла необхідні законодавчі акти, які дозволяють поставку даних протитанкових комплексів нашій країні. Звернемо увагу, що ЗМІ РФ, які спеціалізуються на військовій тематиці, вказували на значні загрози, які Javelin несуть для російських танків. А саме танки російського і радянського виробництва й знаходяться на озброєнні бойовиків "ДНР" і "ЛНР" на Донбасі.

Також необхідно відзначити, що в серпні 2008 року стався збройний конфлікт між Росією і Грузією. Війська РФ увійшли на територію Грузії під приводом захисту мирного населення в Південній Осетії, але потім просунулися вглиб грузинської території. Одним з результатів цього конфлікту стала остаточна окупація російською армією Південної Осетії. Після російсько-грузинської війни Москва офіційно назвала даний регіон Грузії незалежному державою.

Як повідомляв "Апостроф", начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що ПТРК Javelin надійдуть в Україну через кілька місяців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ