RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

З'явилися подробиці багатомільйонного позову родичів жертв MH17 до Гіркіна

Адвокат родичів жертв катастрофи малайзійського Boeing рейсу MH17 на Донбасі у справі проти Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) Олександра Вайснер заявила, що даний вплив рішення про стягнення з екс-ватажка бойовиків "ДНР" 400 млн дол полягає в тому, щоб привернути увагу світової спільноти.

Про це адвокат повідомила в коментарі ресурсу "Громадське ТБ".

"Американський суд виніс вирок, що передбачає стягнення грошей з Гіркіна. Ми будемо відслідковувати задоволення цього вироку, прикріплюючи вирок до будь-яких активів чи майна пана Гіркіна, яке може бути арештовано судом для виплати боргу. Щоправда, справжній вплив цього рішення полягає у приверненні уваги світової спільноти. Ми сподіваємося, що це заохотить інших притягнути Гіркіна до відповідальності", - говорить Вайснер.

Вона висловила сподівання, що рішення суду проллє світло на відповідальність особисто Ігоря Гиркина перевезення ракет з Росії в Україну.

"Вони (родичі, - ред.) хочуть справедливості. Вони хочуть побачити відповіді і побачити, хто несе відповідальність за скоєне. Також родичі хочуть допомоги від світового співтовариства. Ми робимо нашу роботу, але нам необхідна допомога. І ми хотіли б більше уваги до цього процесу", - підкреслила адвокат.

Як повідомляв "Апостроф", Ігор Гиркин прокоментував вердикт суду щодо його персони.