RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Мрійник обігнав російську корпорацію: в Bloomberg яскраво описали ситуацію з запуском Falcon Heavy

Голова компанії SpaceX Ілон Маск поодинці зміг перевиконати цілу космічну програму Росії.

Про це пише журналіст Bloomberg Леонід Бершидський.

У матеріалі наголошується, що запуск ракети SpaceX's Falcon Heavy в Росії отримав найбільший резонанс, ніж в інших країнах світу.

"Приватна американська компанія продовжує робити технологічні новинки, спроби зробити якісь залишила російська космічна галузь. Це і постійне повторне використання ракет і успішний запуск ракети з 27 двигунами", - повідомляється в публікації.

Відомо, що Радянський Союз свого часу займався подібною розробкою, що і Маск, правда в 1960-х і на початку 1970-х років.

В ті часи інженер Сергій Корольов запустив перший супутник і першу людину у космос. Він розробляв суперважку ракету з 30 двигунами. За задумом інженера, вона повинна була вивести на орбіту станцію вагою в 75 тон і, можливо, долетіти на Місяць, Марс і Венеру.

Її завершили після смерті Корольова в 1966 році і програма по розробці, що отримала назву N-1, чотири рази проходила випробування. Однак кожен з запусків провалювався. Причиною тому стало те, що проектувальники не змогли забезпечити одночасну роботу декількох двигунів одночасно.

"Тепер SpaceX здійснила цю задачу і, хоча ще не відомо, хто укладе контракт на послуги Falcon Heavy, засновник SpaceX Ілон Маск має найпотужнішу ракету в світі - вона може доставляти до 64 тон на орбіту", - йдеться в матеріалі.

На даний момент плани Росії побудувати ракету, здатну долетіти на Місяць або на Марс, ще не виконані і програми недофінансовані.

При цьому, глава "Роскосмосу" Ігор Комаров планує перший запуск до 2028 року. На думку Леоніда Бершидського, не виключено, що навіть Китай зможе отримати системи запуску надважких вантажів раніше за Росію.

"Звичайно, успіх Маска вражає, адже за" Роскосмосом "стоїть міць держави. І все ж їх обігнав шоумен - хлоп'ячого виду, який запустив свою машину в космос, з піснею Девіда Боуї", - пише Бершидський.

Крім того, на думку журналіста, Маск зміг запустити ракету ще й тому, що у нього була конкретна мрія - колонізувати Марс. У Росії, як мінімум, такого ж Маска просто немає.

Як повідомляв "Апостроф", реакцію директора з комунікацій "Роскосмоса" Ігоря Буренкова на запуск ракети Falkon Heavy Ілона Маска висміяли користувачі мережі.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ