RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Скандал зі зливом даних користувачів Facebook зобразили яскравою карикатурою з Цукербергом

Відомий російський художник-карикатурист Сергій Йолкін відреагував карикатурою на гучний скандал зі зливом персональних даних понад 50 млн користувачів соціальної мережі Facebook, які були використані аналітичною компанією Cambridge Analytica без відома самих користувачів.

Карикатура опублікована на Twitter сторінці художника.

На ній засновник Facebook Марк Цукерберг зображений у вигляді єгипетського фараона, з символікою соціальної мережі у вигляді регалій. Йолкін порівнює догляд користувачів з Facebook з відомим біблійним переказом про вихід євреїв з Єгипту.

Нагадаємо, що раніше стало відомо про те, що створена в 2013 році британська компанія Cambridge Analytica зібрала особисті дані 50 млн користувачів Facebook, після чого змоделювала поведінку мільйонів американців для показу їм релевантної політичної реклами. За оцінками експертів, компанія внесла вагомий вклад в перемогу Дональда Трампа на виборах президента США.

Також в Facebook визнали, що зберігають інформацію про дзвінки та особистому листуванні користувачів. За це на компанію вже подали в суд.

В результаті скандалу, засновник і генеральний директор Facebook Марк Цукерберг втратив більше $ 6 млрд через падіння акцій соціальної мережі в ході торгів 19 березня.