RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Захід почав відповідати: в Україні вказали на безпорадність Росії перед новими санкціями

Сила Росії полягає лише в бездіяльності Заходу, а в разі реальних дій, як наприклад з новими санкціями США, відповідати Кремлю нічим, тому що РФ - периферія глобального світу, а Сполучені Штати і Британія - його центр.

Про це пише журналіст Віталій Портников у своїй колонці для Радіо Свобода.

На думку Портникова, головна помилка президента РФ Володимира Путіна - сприйняття інертності Заходу як слабкості. Після окупації Криму, на Заході намагалися попередити Росію і домовитися з нею, обмежившись точковими санкціями і телефонними дзвінками, однак це було сприйнято як слабкість, і Путін вирушив до Сирії.

Як в Україні, так і в Сирії Кремль вірив в те, що бореться з Заходом і перемагає, проте, як каже український журналіст, на самому Заході вважали інакше, сприймаючи дії Путіна в Україні як війну з самим собою і не роблячи з цього приводу активних дій. У Сирії ж прагнення Заходу досягти стабілізації і компромісу в черговий раз підтвердило його уявну "слабкість", після чого Путін вирішив, що може дозволити собі ще більше і пішов в Солсбері.

У цей момент, за словами Портнікова, Захід почав відповідати по-справжньому, і виявилося, що у Росії немає ніяких можливостей для реакції на реальні дії країн Європи і США.

"Тому що в реальному світі (не в тому, що по телевізору, а тому, що насправді) США і Великобританія знаходяться в центрі глобального світу, а Росія на його периферії. Можна вводити антисанкціі у відповідь на санкції, тільки західні продукти потрібні в першу чергу жителям Росії. Можна закривати консульство США в Петербурзі у відповідь на закриття російського консульства в Сіетлі, тільки обидва цих консульства потрібні в першу чергу громадянам Росії. Можна вводити відповідні санкції проти західних політиків і бізнесменів, але це російські олігархи і компанії тримають гроші на Заході, а не американські в Москві або Саратові. Банки - там. Біржі - там. Особняки - там. Дачі - там. Діти - там. Росія - всього лише територія для розкрадання або заробітку того, що витрачається в реальному світі , і вона ніколи не замінить своєї еліті Захід, тому що околиця за визначенням не може замінити центр", - пише журналіст.

Нагадаємо, що в США продовжують розробляти нові дії проти Росії. Так, в Палату представників внесений законопроект про заборону операцій з борговими цінними паперами Росії і найбільших російських банків.