RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Путіну дали зберегти обличчя: в Росії вказали на ультиматум Кремля щодо Сирії

Удар США в Сирії був символічним, - президенту Росії Володимиру Путіну дали зрозуміти, що дозволять йому зберегти обличчя і спокійно піти, якщо він буде розсудливим.

Про це "Апострофу" розповів російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

Відзначається, що для Росії ракетний удар з боку Червоного моря став великою несподіванкою, - вона не могла ні збивати, ні навіть розуміти траєкторію їх руху.

"Слава Богу, що, як вже американці казали, нікого не пошкодили цією демонстрацією сили за годину після того, як був здійснений удар, - підкреслив політик. - Зрозуміло, що всі розумні люди хотіли, щоб американці довбонули по російських військових базах, складах зі зброєю, асадівській армії. Але американці та коаліція в цілому такого завдання не ставили, вони не хотіли провокувати Росію на якісь радикальні дії. Більше того, заздалегідь повідомили про цілі удару і, мабуть, про його час. Усі встигли сховатися. Я думаю, що якісь цінні компоненти хімічної зброї теж встигли переховати".

На його думку, удар був символічним: "Путіну дозволили зберегти обличчя, і це був досить прозорий натяк на те, що якщо він буде слідувати розсудливості, припинить підтримувати цю тварину, Асада, почне скорочувати озброєння в Сирії, то йому дадуть можливість спокійно піти. В іншому випадку наступний удар буде по військовій інфраструктурі, як це зробили в Югославії, Лівії, Іраку...".

"В Путіна не так багато часу. Ну, місяць в нього є, щоби припинити провокаційні дії, підтримку Асада і, можливо, провести якісь переговори про механізми виходу Росії з цієї ситуації", - резюмував Боровий.

Більше про те, як Путіна змушують піти з Сирії, читайте в колонці на "Апострофі" - Ракетний удар по союзнику Кремля: у Путіна є ще місяць.