RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Новий прем'єр Вірменії найперше поїхав у Росію до Путіна

Після призначення на посаду прем'єр-міністра Вірменії лідер масових протестів Нікол Пашинян прибув у Сочі (Російська Федерація) на зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Відзначається, що переговори заплановані на понеділок, 14 травня.

Так, пізно ввечері 13 травня Пашинян транслював у Facebook з міжнародного аеропорту "Звартноц" своє відбуття у Сочі, де він відвідає саміт Євразійського економічного співтовариства. Ця організація складається з Росії, Вірменії, Білорусі, Казахстану і Киргизстану.

Як відомо, Росія є найважливішим союзником для кавказької країни. У Вірменії дислоковано близько трьох тисяч військовослужбовців Росії.

Крім того, після вступу на посаду Пашинян намагався послабити побоювання своїх опонентів щодо можливого розриву з Москвою. У той же час він запевнив, що має намір активно розвивати співпрацю з США, Євросоюзом, Іраном, Грузією, Китаєм і Індією.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що екс-прем'єр Вірменії Серж Саргсян подав у відставку 23 квітня на тлі масових акцій протесту.

2 травня прихильники лідера протестів у Вірменії Нікола Пашиняна взяли під контроль мерію міста Гюмрі, в якому розташована військова база з російським військовими.