RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Конкуренція з Росією: стало відомо про плани США взяти під контроль важливі морські території

США змінює географічні пріоритети в своїй військовій стратегії і планує відродження 2-го флоту, щоб забезпечити контроль над Північною Атлантикою, на тлі збільшення там присутності російських підводних човнів.

Про це повідомляється в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, опублікованому на "Апострофі".

Американські експерти вважають, що стратегія національної безпеки Сполучених Штатів цього року, яка визначає протистояння з наддержавами як "головний виклик процвітанню і безпеці США", однозначно говорить про встановлення нових стратегічних пріоритетів.

"Північна Атлантика стала центральним театром дій у конкуренції з Росією, внаслідок чого американські військові чиновники оголосили про плани відродити 2-й флот США, розформований у 2011 році. Головна місія 2-го флоту полягатиме в забезпеченні панування військово-морського флоту США в океані на тлі збільшення кількості вилазок туди російських підводних човнів. На півночі Атлантики Ісландія, яка має стратегічне розташування для виявлення і перехоплення такої підводної діяльності, отримує підвищену увагу з боку США", - відзначають аналітики.

Детальніше про глобальне протистояння США з Росією читайте в матеріалі "Апострофа": Америка змінює стратегію в битві з Росією, важлива роль відведена Україні.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ