RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Катастрофа для Росії: лідери НАТО попередили Путіна через Україну

Лідери країн Європейського Союзу, а також США мали переговори з президентом Росії Володимиром Путіним і дали йому чітко зрозуміти, чим обернеться для Росії наступ на Україну.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив екс-глава Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж.

"На сьогоднішній день - і за нашими даними, і за даними наших західних партнерів (я щойно повернувся з Лондона, а перед цим був у США) - ті переговори, які були з Росією за участю Трампа, інших західних партнерів і навіть Китаю, свідчать про те, що є потужний стримуючий фактор з боку, як НАТО, так і західних лідерів, щодо недопущення можливих масштабних наступів (на Україну. - Ред.). Тому що якщо Путін на це піде, то ламається вся модель глобальної безпеки, і НАТО розблокує свій нейтралітет, який сьогодні умовно зберігає у військовому форматі щодо Росії", - розповів Маломуж.

Він вважає, що в такому випадку "будуть задіяні реальні сили НАТО, зокрема танкові підрозділи".

"Я знаю позицію керівників країн НАТО: якщо Росія піде в наступ, то вже не буде такого стримування, як в період анексії Криму і захоплення частини Донбасу. Тобто вже буде інша парадигма. Навіть якщо говорити про неофіційному форматі, то ми маємо інформацію про переговори лідерів Європи та США з Путіним. Відповідно, було чітке зобов'язання з його боку, що він не допустить якихось глобальних масштабних військових операцій на території нашої держави. Якщо ж він піде на якісь фантастичні дії, проігнорувавши весь світ, то це призведе до катастрофи в Росії", - резюмував Маломуж.

Подробиці читайте в матеріалі "Апострофу": Якщо Путін піде в новий наступ на Україну, відповідь НАТО буде жорсткою - генерал.