RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

США пригрозили Росії морською блокадою: озвучено причину

США пригрозили заблокувати морське сполучення Росії через спроби Кремля перешкоджати енергопостачання країн Близького Сходу.

Про це заявив міністр внутрішніх справ США Райан Зінке, передає Washington Examiner.

Уточнюється, що США можуть влаштувати морську блокаду Росії, щоб "не допустити її контролю над енергопостачанням країн Близького сходу, як це зараз відбувається в Європі".

"У США, з нашим флотом, є така здатність стежити за тим, щоб морські шляхи були відкриті, і, якщо необхідно, блокувати їх, щоб переконатися, що їх [російська] енергія не виходить на ринок", - сказав він.

Зінке впевнений, що російська економіка залежить від здатності продавати енергоносії.

"Росія використовує один і той же підхід. Я вважаю, що причина, по якій вони [росіяни] знаходяться на Близькому Сході, полягає в тому, що вони хочуть постачати туди енергоресурси так само, як і в Східну Європу", - додав міністр.

Якщо, в разі застосування блокади, вона не дасть результатів, то США можуть вдатися до військового впливу для витіснення енергоресурсів Росії з ринку.

"Існує військовий варіант [вплив], якого я вважав за краще б уникнути, але є і економічний варіант. Ми можемо це зробити, тому що Сполучені Штати є найбільшим виробником нафти і газу", - зазначив Зінке, додавши, що такі заходи можуть застосувати до Ірану .

Як повідомляв "Апостроф", військовий експерт пояснив, як Росія влаштувала Україні підставу.