Мережі розгнівало нацистське висловлювання про українців одіозного російського журналіста

Скандальний російський журналіст Олег Кашин в інтерв'ю одному з росЗМІ грубо і нешанобливо висловився про український народ.

У мережі піднялася хвиля розлючених коментарів.

"Ну, слухайте, ось я зараз в Англії. Звичайно, англійський народ великий і тому, що він дав світові і Шекспіра і Гаррі Поттера і тому що він завоював півсвіту і по всьому. Але є народ туркменський, теж, напевно, кльовий, але при цьому ми розуміємо різницю масштабів, різницю вкладів. Є світові культури, є локальні культури. Є, взагалі, спірні культури, як ті хлопці, які американського проповідника з луків днями вбили, якщо пам'ятаєте. Тобто нерозумно заперечувати, що не те, що деякі рівніші - що у одних внесок більший, в інших менший, третина - взагалі, українці, вибачте", - сказав журналіст.

Користувачі соцмереж миттєво відреагували на таке висловлювання Кашина.

"Коли незалежна медіа-профспілка, яку я тоді очолював, організувала акцію під російським посольством з вимогою розслідувати звіряче побиття російського журналіста Oleg Kashin. Це була акція професійної та людської солідарності. За покликом серця. Тепер я дуже шкодую про це. Бувають журналісти хороші, погані, продажні. А є смердюче лайно Кашин. Якщо йому тепер знову проломлять голову - у мене це не викличе ніякого співчуття", - написав у Facebook журналіст Юрій Луканов.

"Ось вона - справжня країна, яка перемогла нацизм. Що вже про Соловйова говорити, коли на Ехе таке йде в ефір", - написав у Twitter журналіст Денис Казанський.

Як повідомляв "Апостроф", російський телеканал "Росія 24" показав інтерв'ю з "українським підполковником" Георгієм Абділлаевим про його підготовку диверсій в Криму в 2016 році.