RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Слуги темряви: путінський патріарх розповів про злісних українців, які хочуть свою церкву

Патріарх РПЦ Кирило назвав об'єднання Української церкви "ідеєю пітьми" та продовжив лякати українців "розколом" й "захопленням храмів".

Про це повідомило російське видання ТАСС.

Так, патріарх Російської православної церкви Кирило вважає, що ініціатори створення в Україні об'єднаної церкви заради досягнення своєї мети "готові погубити життя людей і захоплювати храми".

"Сьогодні дуже важкі події відбуваються на братській Україні: ми знаємо, як сили зла повстали проти православної церкви. Послухайте тих, хто бореться за так звану незалежну церкву, прислухайтеся до інтонацій і слів, яка ж там злоба і ненависть. Тому всі ті, хто сьогодні прагнуть затвердити так звану незалежну церкву і заради цього готові погубити життя інших людей, зламати церковне життя, увірватися і захопити храми і монастирі, хіба ця мова сили є мовою Божою", - сказав московський патріарх.

Предстоятель РПЦ додав, що "лідери розколу потрапили у володіння пітьми".

Як повідомляв "Апостроф", в зв'язку з розривом євхаристійного спілкування Московського патріархату з Константинопольським православні росіяни більше не зможуть брати участь в богослужіннях на горі Афон у Греції.