RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

​Чого істерите? Лукашенко жорстко відповів на тиск Кремля

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що змушений налагоджувати співпрацю з європейськими організаціями через російські обмеження та закликав Росію припинити істерику з цього приводу.

Про це він заявив на нараді з питань участі в інтеграційних структурах і співпраці з європейськими організаціями, передає БелТА.

"Ця співпраця на заході сьогодні викликає якусь алергію і часом істерику у нашого головного партнера - Російської Федерації. Питається, чого ви істерите? Нашу продукцію на ринок не пускають, дармоїдами обзивають, виштовхують, тиснуть, де тільки можна. Нам що, сховатися під плінтус і там сидіти? Якщо перед нами закривають двері - одну, другу, третю, - ми шукаємо четверту. Для того щоб нормально існувала держава", - сказав білоруський президент.

При цьому він закликав російських партнерів не дорікати Білорусі, що вона нібито "кудись повернулася".

"Нам нікуди не треба повертатися. Ми в такій ситуації, що нам треба постійно вертіти головою, тому що перебуваємо в епіцентрі подій - в центрі Європи", - заявив Лукашенко.

"Навіщо нам шукати щастя за тридев'ять земель, якби були нормальні економічні відносини з Росією, якби ми могли, - як ми залізобетонно домовилися в Союзній державі, в ЄАЕС, - вільно торгувати, переміщати товари, могли переміщатися люди, отримувати послуги, нас не ображали?" - сказав президент Білорусі.

Як повідомляв "Апостроф", в Москві заговорили про неадекватність президента Білорусі Олександра Лукашенка, особливо після ініціативи включення США до Мінського процесу.