RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Втік до США і зв'язався з повстанцями: стали відомі цікаві подробиці про племінника лідера КНДР

Син убитого в Малайзії брата Кім Чен Ина, Кім Хан Соль, може бути членом угруповання "Громадянська оборона Чхолліма", яке взяло на себе відповідальність за скоєний в лютому напад на посольство КНДР в Мадриді.

Про це повідомляє південнокорейське видання "Чосон ільбо".

За даними джерел видання, Кім Хан Соль є не просто членом угруповання, а має в ньому достатній вплив.

"Громадянська оборона Чхолліма" стала відома після нападу на посольство Північної Кореї в іспанській столиці, в якому брали участь десять осіб. У їх числі - громадянин Мексики, який живе в Сполучених Штатах, громадянин США і громадянин Південної Кореї. Всі вони мають корейське коріння.

За даними слідства, під час атаки троє нападників зв'язали руки і надягли на голову мішок тимчасовому повіреному в справах КНДР, який "відмовився зрадити свою країну". Кілька годин члени угруповання утримували перебуваючих в посольстві людей. Деяких побили. Нападники забрали з собою два комп'ютери, два жорсткі диски, флеш-накопичувачі і мобільний телефон.

Через п'ять днів керівник групи вступив в контакт з ФБР в Нью-Йорку. Він розповів про напад і передав американцям отримані в посольстві матеріали.

Через два дні після того як іспанський суд повідомив інформацію про те, що сталося, на сайті угруповання було опубліковано заяву. У ньому стверджувалося, що інцидент "не був нападом".

"Ми вчинили заходи у відповідь на надзвичайну ситуацію в посольстві в Мадриді. Нас запросили до посольства, і ніхто не був зв'язаний або побитий, хоча повідомляють зворотне. З поваги до приймаючої країні зброї використано не було", - заявили члени угруповання.

Крім цього, організація зізналася, що поділилася інформацією особливої цінності з ФБР на умовах конфіденційності. Дані були надані добровільно за запитом американців і не оприлюднювалися в очікуванні винагороди.

Чисельність "Цивільної оборони Чхолліма" і місце розташування штаб-квартири невідомі. Чхолліма - міфічний крилатий кінь, "здатний долати тисячу лі в день". За легендою, на Землі не було сміливця, який міг би його приборкати, тому кінь полетів в небо. Він є символом прогресу і руху нації вперед.

Нагадаємо, Кім Хан Соль - син Кім Чен Нама, брата лідера КНДР, убитого в міжнародному аеропорту Куала-Лумпура 13 лютого 2017 року з використанням супертоксичної отрути, яка подіяла протягом 20 хвилин.

Як повідомляв "Апостроф", раніше німецька гуманітарна організація Deutsche Welthungerhilfe констатувала катастрофічну нестачу продовольства в КНДР внаслідок рекордного неврожаю 2018 року, викликаного повенями і сильною спекою.