RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Трамп вирішив звільнити главу Секретної служби США: подробиці про його наступника

Президент США Дональд Трамп прийняв рішення відсторонити від посади директора Секретної служби Сполучених Штатів Рендольфа Аллеса.

Про це розповіли CNN кілька чиновників адміністрації американського президента.

Повідомляється, що Трамп доручив виконуючому обов'язки глави апарату Білого дому Міку Малвані звільнити Аллеса. Поки що він залишається на своїй посаді, але його попросили піти.

Аллес, 35-річний ветеран морської піхоти, раніше служив в керівництві митниці та охорони кордонів, а також керував повітряними і морськими операціями цього агентства.

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила пізніше в понеділок, 8 квітня, що Трамп вибрав кандидатуру Джеймса М. Мюррея, співробітника Служби безпеки США, для заміни Аллеса.

"Директор секретної служби США Рендольф Аллес зробив велику роботу в агентстві за останні два роки, і президент вдячний за більш ніж 40-річний досвід роботи в країні. Незабаром пан Аллес піде, а президент Трамп вибрав Джеймса М. Мюррея, досвідченого співробітника USSS, в якості директора з травня", - сказала вона.

"Заступник директора Управління по захисних операціях Джеймс Мюррей названий майбутнім директором Секретної служби. Джим - неперевершений професіонал, справжній лідер, і я впевнений в його здібностях", - заявив Аллес співробітникам служби, передає CNBC.

Відзначається, що директор Секретної служби підпорядковується безпосередньо міністру національної безпеки Кірстьену Нільсеном, який пішов у відставку в 7 квітня на тлі зростаючого тиску з боку президента. Директор займається роботою Секретної служби щодо захисту і розслідувань.

"Практично відбувається системна чистка в другому за величиною агентстві національної безпеки країни", - розповів один з високопоставлених чиновників адміністрації.

Як повідомляв "Апостроф", з 1 січня 2019 Патрік Шанахан став виконуючим обов'язки міністра оборони США, замінивши на цій посаді Джеймса Меттіса.

У грудні 2018 року пішов у відставку Бретт Макгурк - спецпредставник Трампа з питань взаємодії з іншими країнами в боротьбі з угрупованням "Ісламська держава".