RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Зміни клімату: активісти в Німеччині приступили до дій для порятунку планети, фото

У Німеччині пройшов багатотисячний протест активістів, які борються за екологію планети.

Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

Так, 21 червня близько 8 тисяч протестувальників з міста Ахен попрямували до великого вугільного кар'єру Гарцвайлер, а на наступний день вони вирушили до Рейнського буровугільного басейну. Ці місця вибрали не випадково, адже жителів найближчих сіл хочуть переселити через розширення площі вугільної видобутку. Крім того, дана галузь забруднює повітря і наближає зміни клімату, з чим і борються активісти.

На мітингу також були присутні правоохоронці, які спостерігали за порядком під час акції. Однією з груп активістів вдалося прорвати поліцейське оточення вугільного кар'єру, після чого активісти побігли через поле до котловану. Поліцейські зупинили кілька груп, використовуючи сльозогінний газ.

Відзначають, що 21 червня на саміті в Брюсселі лідери стан ЄС не змогли домовитися про створення до 2050 року умов, що виключають негативний вплив на клімат. Через заперечення східноєвропейських країн учасники зустрічі обмежилися загальною декларацією, в якій лише підтверджується принципова прихильність даної мети. Вже кілька місяців поспіль учасники молодіжного руху Fridays for Future проводять масові акції на захист клімату. Однак політики вважають їх вимоги занадто радикальними.

Нещодавно учасники руху опублікували список своїх вимог. Головне з них - обмеження глобального потепління в межах 1,5 градуса за Цельсієм, як це і передбачено Паризькою угодою по клімату. Крім того, активісти виступають за відмову ФРН від використання вугілля до 2030 року, повний перехід на відновлювані джерела енергії до 2035 року і введення податку на викиди вуглекислого газу.

Фото: REUTERS

Як повідомляв "Апостроф", міжнародна група вчених дала прогноз найгіршого сценарію глобального потепління, який може привести до війн і голоду.