RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Захід вирахував секретний підрозділ Путіна: спливли гучні деталі

У Москві (Російська Федерація) працює елітний підрозділ Головного розвідувального управління (ГРУ) Міністерства оборони, який займається підривними кампаніями, спрямованими на дестабілізацію Європи.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на джерела в західних спецслужбах.

За їхніми даними, цей підрозділ причетний до зміни правлячих кіл у Молдові, отруєння болгарського бізнесмена Омеляна Гебрева, спроби держперевороту в Чорногорії і отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері (Британія).

Відзначається, що секретний підрозділ президента Росії Володимира Путіна працює вже 10 років, його відділ знаходиться в штаб-квартирі 161-го навчального центру спеціального призначення на сході Москви, а співробітники воювали в Чечні, Афганістані і навіть на Донбасі.

Джерела стверджують, що курирує підрозділ генерал-майор Андрій Авер'янов, при цьому вирахувати наступну "ціль" людей Путіна практично неможливо.

Як повідомляв "Апостроф", громадянин Великобританії Чарлі Роулі, який постраждав від отруєння речовиною "Новачок", збирається відсудити у Росії мільйон фунтів.