RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Схожа на яйце: NASA показало зняті з космосу фото міні-пустелі в Україні

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США опублікувало фото Олешківських пісків в Україні з космосу.

Про це йдеться на сайті NASA.

Так, українську пам'ятку в 30 км від міста Херсона зняв супутник Landsat 8.

"На північ від Чорного моря ландшафт південної України рясніє привабливими рельєфами. Багато хто задається питанням: що це? Приблизно в 65 кілометрах на північний захід від барвистих лагун Сиваша, ліски різко переходять в піски. Цей овальний регіон на фото, відомий як Олешківські піски, є найбільшою піщаної ареною в Україні і другою за величиною в Європі", - йдеться в підпису до знімка від 15 червня 2019 року.

Американські дослідники відзначили, що з космосу українська міні-пустеля виглядає як яйце пісочного кольору. Також в NASA попередили, що пустеля зміщується під дією природних факторів.

"Щоб спробувати запобігти "вторгненню" дюн в населені і сільськогосподарські райони, навколо піщаних просторів були посаджені густі зарості сосен. Проте, аналіз знімків Landsat останніх 30 років показав, що пісок "мігрував" в лісові райони, особливо на північно-східних і південно-західних схилах пустелі", - пише сайт.

Як повідомляв "Апостроф", 2 листопада в США пройшов черговий запуск ракети-носія середнього класу "Антарес", у виготовленні якої брали участь українські розробники.