Запуск нового газопроводу Росією висміяли влучною карикатурою

Запуск Росією нового східного газогону "Сила Сибіру", який має імпортувати блакитне паливо до Китаю, висміяли влучною карикатурою.

Малюнок розмістило видання Deutsche Welle у Twitter.

На карикатурі Голова Китайської народної республіки Сі Цзіньпінь смакує блакитний коктейль із трубочки, на якій написана назва газогону. Таким чином автор натякає, що вигоду від нового проекту отримає китайська сторона і аж ніяк не пересічні платники податків, за кошти яких і велися роботи по спорудженню нового газогону.

Політичні карикатури російського художника Сергія Йолкіна - автора малюнку - майже щодня з'являються на онлайн-сторінках медіакомпанії Deutsche Welle. У травні 2017 року він став одним із лауреатів премії незалежної журналістики в Східній Європі Free Media Award, якою фонд Fritt Ord в Осло і фонд Die Zeit-Stiftung Ebelin und Gerd Bucerius в Гамбурзі нагороджують незалежних журналістів і ЗМІ.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що можливе об'єднання Росії та Білорусі в одну державу висміяли їдкою карикатурою. Її розмістив Андрій Петренко на сторінці у Twitter.