RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Росії випробували нову бойову машину з тепловізором: опубліковано фото і відео

У Нижньому Новгороді (РФ) успішно пройшла випробування бойова машина 2С38 комплекса "Деривация-ПВО".

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на іноземні ЗМІ.

Бойова машина 2С38 виконана на базі БМП-3 і призначена для ураження повітряних цілей типу безпілотних літальних апаратів, крилатих ракет, ракет класу "повітря - поверхня", літаків тактичної авіації, вертольотів вогневої підтримки. Зенітна установка також здатна збивати реактивні снаряди систем залпового вогню, знищувати наземні і надводні цілі.

Бойова машина 2С38 оснащена оптико-електронною системою виявлення і прицілювання ОЕС ОП, розробки мінського ВАТ «Пеленг». Вона дозволяє здійснювати панорамне спостереження за місцевістю на 360 градусів, а також вести секторний огляд.


Максимальна дальність ураження цілі ц військової новинки - 6 кілометрів. Боєкомплект призначения на 148 пострілів. За хвилину бойова машина здатна виконувати таких 120. Обслуговують 2С38 троє військових.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що українським військовим є чим відповідати на посилення озброєння противника. 18 грудня в Одеській області успішно пройшла чергові випробування високоточна реактивна система "Вільха-М" - вона вразила ціль на відстані 110 кілометрів.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: