Рахунок пішов на тисячі: з'явилися нові страшні кадри і дані про жертви коронавіруса

Кількість загиблих від коронавіруса, що отримав назву 2019 nCoV, досягло 41 людини. Інфікованими офіційно вважають тисяча двісті вісімдесят сім чоловік, за неофіційними даними - рахунок йде на десятки тисяч.

У мережі продовжують публікувати страшні фото і відео, зокрема, з китайського міста Ухань, звідки почалося поширення нової хвороби.

За повідомленням агентства Reuters, тільки за останню добу в провінції Хубей від коронавируса померли ще 15 осіб (раніше повідомлялося про 26 жертви). Число інфікованих збільшилася до 1287. Крім того, медики повідомляють, що 13 967 чоловік, у яких був тісний контакт з хворими, знаходяться під наглядом лікарів.

Тим часом в звіті з Британії від вчених, які паралельно моделюють темпи поширення вірусу, говориться, що за станом на 18 січня кількість інфікованих становила 4000 чоловік.

У мережі також був опубліковано повідомлення голосової пошти від медичного персоналу в Ухані, в якому говориться, що заражене вже понад 100 тисяч осіб і люди вмирають прямо на очах.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

На опублікованому відео з лікарні в Ухані видно, як троє померлих від нової хвороби лежать на підлозі.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

Як стало відомо, від пневмонії нового типу помер 62-річний глава відділення оториноларингології Лікарні китайської і європейської медицини в місті Ухань Лян Удун.

У Державному комітеті з питань охорони здоров'я Китаю повідомили, що до міста Ухань відправлено 1230 лікарів, які будуть допомагати місцевим медикам у боротьбі з вірусом.

Китайська влада заборонила в'їзд в Ухань всім, крім медичних працівників. Неможливо також покинути міста. Про це свідчить відео величезних черг на дорогах, що ведуть з Ухань.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

Як раніше повідомляв "Апостроф", міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька оголосила про виявлення в Україні перших підозр на захворювання смертельним коронавірусом nCoV.