Вчені розповіли, які куточки світу постраждали від змін клімату найбільше

Журналісти склали рейтинг країн і міст, які найсильніше постраждали від природних лих через кліматичні зміни.

Про це повідомляється в дослідженні видання Germanwatch.

Всього до списку увійшли 15 країн і міст, і вони були розподілені наступним чином: Париж, Мозамбік, Фіджі, Камбоджа, Мадагаскар, Домініка, Непал, Таїланд, Бангладеш, В'єтнам, Пакистан, Філіппіни, Гаїті, М'янма і Пуерто-Ріко.

Зокрема, у столиці Франції в 2018 році Сена досягла рекордного рівня - 6 метрів, з будинків довелося евакуювати 1500 жителів. У той же рік тут була зареєстрована найвища температура в новітній історії спостережень - 42 градуси.

У Мозамбіку в березні 2019 року через стихію постраждали 1,85 млн осіб, понад 600 загинуло. Відразу після кліматичного удару в країні різко зросли випадки захворювання на холеру.

На Фіджі в 2016 році в результаті урагану Вінстон загинуло 44 людини, а країна втратила третину економіки.

На Мадагаскарі в 2017 році стався потужний циклон Енаво, тисячі людей залишилися без житла, загинули четверо. Через два роки циклон Белна позбавив даху над головою 1400 осіб, загинули 9 осіб.

У Непалі в 2015 році стався землетрус магнітудою майже в 8 балів, загинули більше 9 тисяч осіб.

Сильні дощі, зсуви і повені влітку 2019 роки позбавили житла мільйони жителів Бангладешу та Індії, аналогічна біда відбувалася і у В'єтнамі.

У той же час Пакистан страждав від посухи, за матеріалами ООН, не отримували достатнього харчування близько півмільйона місцевих дітей.

У М'янмі через тропічний циклон у 2008 році загинули як мінімум 140 тисяч осіб, а збитки склали 10 млрд доларів.

У Пуерто-Ріко (на першому місці в списку) за останнє десятиліття стався цілий ряд руйнівних ураганів, один з яких - Марія, внаслідок якого загинуло 3057 осіб.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в атмосфері Землі виявили зростання рівня забруднюючого газу трифторметану, незважаючи на те, що в 2017 році його виробництво нібито майже повністю було припинено.