RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Криваве вугілля" і агресія Кремля: ЗМІ вказали на схему фінансування бойовиків ДНР-ЛНР

У санкціях Заходу проти Росії є ряд недоліків, якими вона користується. Зокрема, існує схема відправки до Європи вугілля з окупованого Донбасу через РФ.

Про це йдеться в статті на сайті Defenseone.com.

"Серед людей, які до сих пір ухилялися від санкцій і які відіграють провідну роль в торгівлі вугіллям, яка фінансує авантюризм Москви в Україні, є Руслан Ростовцев. Через свої компанії Ростовцев транспортує вугілля з Донбасу до Росії, де його переупаковують і відправляють в Європу з написом "Росія". Прибуток отримують проросійські бойовики і фейкові "посольства" ДНР-ЛНР в Марселі і Турині. Не дивно, що сепаратисти нагородили Ростовцева серією медалей. Що дивує, так це те, що ні представники ЄС, ні США не звернули уваги на такі схеми", - йдеться в статті

Відзначається, що посадові особи США і ЄС також повинні працювати разом, щоб ліквідувати прогалини, які не дозволяють існуючим санкціям отримати повний очікуваний ефект.

"На сьогоднішній день погана координація привела до появи безлічі санкцій, чиї невідповідності дозволяють ключовим людям і підприємствам, таким як Ростовцев і його вугільні торговці, ухилятися від них. Хорошим першим кроком для Державного департаменту США було б відновити посаду координатора політики санкцій або створити нову посаду з аналогічними повноваженнями. Інші корисні пропозиції, в тому числі конкретні особи і компанії, які повинні стати мішенню, з'явилися в недавньому звіті, опублікованому Міжнародним центром політичних досліджень при Українському інституті майбутнього і Польській ініціативі "Санкції 2020", - пише автор матеріалу.

"Зараз як ніколи важливо відновити і переглянути ці санкційні заходи, які є дипломатичним еквівалентом ракет Javelin. Крім збройного конфлікту, санкції є єдиним способом поліпшити переговорну позицію України в її асиметричній боротьбі з Кремлем. Вони також мають вирішальне значення для переконання Путіна дотримуватися міжнародного права. Коротше кажучи, Україні потрібно більше санкцій - більше дипломатичних ракет, націлених на всі рівні синдикатів, які виконують доручення Путіна", - йдеться в статті.

Як повідомляв "Апостроф", восени 2019 року СБУ блокувала масштабний механізм фінансування бойовиків ЛНР і ДНР через незаконний видобуток вугілля на окупованих територіях і його подальшу поставку в Україну і країни Європи.