RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Ніж в спину Путіну: США зробили Лукашенку несподівану пропозицію

Сполучені Штати Америки запропонували Білорусі забезпечити країну нафтою на 100% за конкурентними цінами.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на місцеве видання "Белта".

Таку пропозицію для президента Білорусі Олександра Лукашенка озвучив Держсекретар США Майкл Помпео.

"Ми провели тривалу бесіду з економічних питань. Пан Лукашенко сказав, що у білорусів є своя країна - суверенна і незалежна, і вони не можуть бути частиною будь-якої іншої держави. Сполучені Штати Америки хочуть допомогти Білорусі бути суверенною державою. Наші виробники енергоресурсів готові забезпечити вас необхідною нафтою на 100% за конкурентними цінами. Ми найбільші виробники енергоресурсів в світі. І все, що вам потрібно, - звернутися до нас", - сказав він.

За словами Помпео, країнам необхідно подолати деякі перешкоди, щоб американським підприємствам було легше виходити на білоруський ринок.

"Вступ до СОТ, більш активний розвиток приватного сектора допоможуть Білорусі розкрити свій торговий потенціал", - переконаний політик.

Держсекретар також відзначив успішну співпрацю між країнами в сфері безпеки, яка, розраховує він, буде ще більш розширюватися. Майкл Помпео також висловив думку, що вже давно було пора провести візит держсекретаря США до Білорусі.

"Ми повинні пам'ятати про історію: США були однією з перших країн, які визнали незалежність Білорусі в 1991 році. Ми дотримуємося цієї ж позиції і сподіваємося на більш глибокі відносини", - заявив він.

Як повідомляв "Апостроф", президент Білорусі Олександр Лукашенко жорстко відгукнувся з питання поставок в країну вуглеводнів з Росії.