Виявилися першими з кінця: мережі вразила історія про "евакуацію" українців з Китаю

У мережі розповіли, чому українські громадяни ще залишаються в Ухані, який є епіцентром смертельного коронавіруса.

Про це повідомляє українка, яка зараз знаходиться в китайському місті Ухань, Ірина Чуйко на своїй Facebook-сторінці.

За її словами, евакуація українців з Китаю повинна була проводиться ще два тижні тому. Громадян інших країн вже забрали на батьківщину в першому тижні лютого. Українцям ж доводиться знаходиться в ізоляції.

"Наша евакуація спочатку повинна була відбутися в кінці першого тижня лютого... потім в понеділок 10 лютого. Потім в ніч з 11 на 12 лютого", - написала Чуйко.

Вона зазначила, що підготовка до евакуації проходила, але до її фіналу так і не дійшло.

"Наше Посольство домовилося з китайською транспортною компанією, щоб нас (бл. 50 осіб, розкиданих в різних частинах міста), забрали автобуси. Було отримано всі дозволи на вивезення іноземних громадян. Ми вже навіть знали номери автобусів і номери телефонів китайських водіїв і супроводжуючих. Представник Консульства нас попередив, що ми обов'язково повинні підписати документ про те, що ми згодні проходити карантин на батьківщині - інакше без нього ми не сядемо в літак. Тому все підписали цей документ, і пані Скалецька несе передд камерами на всю країну відверту нісенітницю, називаючи причиною затримки евакуації те, що хтось не підписав документ", - зазначила українка.

Вона описала, як громадяни нашої країни засмутилися, коли їм повідомили, що обіцяна евакуація 11 лютого не відбудеться.

вранці 11 лютого нам повідомляють, що... літак, спеціальний рейс з Києва за нами не прилетить. І ось тут стало гірко. До цього ми в чатах трохи посміювалися над росіянами, яких забрали на військових літаках без туалету з відром за шторкою... Але за ними хоча б літак прилетів. А за нами - ні", - зазначила Чуйко.

Користувачі мережі також прокоментували ситуацію, що склалася.

Як повідомляв "Апостроф", Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) присвоїла новому коронавірусу офіційну назву: він буде називатися Covid-19.