RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

На Африку напали хмари голодних комах: опубліковано моторошні відео

Через найбільшу за останні десятиліття навалу сарани східноафриканський регіон може виявитися на межі продовольчої кризи.

Про це повідомляє BBC.

За словами директора з надзвичайних ситуацій Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО), Домініка Бурга, потерпілим регіонам може знадобитися величезна продовольча допомога. Через нашестя сарани постраждали Ефіопія, Сомалі, Кенія, Танзанія і Уганда. Вважається, що сарана поширилася з Ємену три місяці тому. ФАО стверджує, що комахи розмножуються так швидко, що до червня їх чисельність може зрости в 500 разів.

Нинішні засоби по боротьбі з сараною не принесли результату. Повітряне розпилення пестицидів є найбільш ефективним способом. Однак потерпілі країни не мають необхідних ресурсів.

В даний час орган ООН закликав міжнародне співтовариство надати майже $ 76 млн для фінансування обприскування інсектицидом постраждалих районів.

"Якщо цього не відбудеться, ситуація погіршиться, і тоді потрібно буде надати величезну продовольчу допомогу", - сказав Домінік Бург.

Нашестя сарани - найстрашніше в Кенії за останні 70 років і найгірше в Сомалі та Ефіопії за 25 років. Сомалі оголосила надзвичайний стан в країні. Уряд Ефіопії закликав до "негайних дій" для вирішення проблеми, яка зачіпає 4 з 9 штатів країни. Кенія направила літаки для розпилення пестицидів в декількох регіонах. Уганда планує послати солдатів в північні райони для розпилення інсектициду.

Як раніше повідомляв "Апостроф", влітку 2019 року нашестя сарани зазнав Станично-Луганський район.